HTML

illemhely

Élhető kultúra fiataloknak, életszagú mankó kétségbeesetteknek.

Friss topikok

Csütörtöki világmegváltás a Mikában

2011.09.21. 12:00 illemhely

Egy tipikus csütörtök esti buli előtti hangulatos, szórakoztató és tulajdonképpen hasznos program lehet a Mika Tivadarban múlt héten elindított beszélgetéssorozat Puzsér Róbert és Farkas Attila Mártonnal. A programban Több, mint magyar cím alatt fut a beszélgetés, de az ígéretek szerint itt kultúra, aktuális hírek, események lesznek terítéken és kivesézve, alkalmanként ismert emberek vendég szereplésével.

Hál’ istennek nem egy vontatott és tudálékos beszélgetésnek lehettünk a tanúi, ez köszönhető Puzsér habitusának és temperamentumának, valamint a témák sokszínűségének és a beszélgetés, vitatkozás dinamizmusának is. A beszélgetés természetesen interaktív, de ha az ember nem akar nagyon megnyilatkozni, csak egy sör, fröccs , akármi mellett is követheti az eseményeket.

Volt itt szó a magyar romkocsma kultuszról, a hazai filmipar tehetetlenségéről, bulvársajtóról, az identitástudatról, néhol mélyebb filozófikus kérdéseket is érintve. Puzsér és Farkas Attila rutinosan vezetik a beszélgetést, minden állításuk, vagy felvetésük mellett jól és erősen érvelnek, és ami az este egyik legnagyobb előnye, hogy igyekeznek minél messzebbre elkerülni az utóbbi időben a szánkba rágott közhelyeket.

Megvan a közeg, hogy egy interaktív fesztelen beszélgetést lehessen szervezni, a Mika Tivadar tökéletes helyszín hozzá, leszámítva azt, hogy 9 órától nagyjából semmit nem lehet egymás szavából érteni az egyre özönlő tömeg miatt, de ha 7-re érkezünk, akkor egy bő két órát kellemesen el lehet tölteni. Megvan a két személy ahhoz, hogy egy dinamikus, olykor provokatív és ironikus, néhol szarkasztikus eszmecserét lehessen folytatni. Van rá bőven esély, hogy ez a program népszerűvé váljon és érdemes is rá. Szóval csütörtökön a kora esti órákban ha tehetjük be fogunk térni a Mikába és a bemelegítő, vagy a hétköznapokat levezető ital vagy üdítő mellé pont jól fog esni két ilyen embernek az elmélkedése, akár vitája a kultúráról vagy a világ különböző dolgairól, amikről érdemes és kell is beszélni.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra beszélgetés redhering mikativadar puzsérróbert farkasattilamárton

A bejegyzés trackback címe:

https://illemhely.blog.hu/api/trackback/id/tr323237972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása