HTML

illemhely

Élhető kultúra fiataloknak, életszagú mankó kétségbeesetteknek.

Friss topikok

Összecsapott kult túra a nagyvárosban, a két torony tizedik évfordulóján, azaz vasárnap

2011.09.12. 11:48 illemhely

A nem túl jól megszervezett, nem túl jó napra tett, és nem túl magyar, de legalábbis fiatal/diákbarát eseményből egyetlen pozitívumot mégis fel tudnánk hozni, de sajnos ez sem a szervezés érdeme. 

Magyar zenére szomjas kis csapatunk, már a magunktól megszokottnál fölöslegesen nagyobb előkészületek után belevette magát a kánikulába, hogy megnézzük, az első, a sziget fesztivál nulladik napján rendezett Magyar Dal Napjához képest, hogy néz ki ez most?

Az előkészületeket követően, elsősorban szembesültünk a ténnyel, hogy a számunkra szimpatikus programok, sajnos a város 3 csücskében lesznek, ebből is kettő olyan ahol vagy első békávéig marad az ember (ami a Keleti Blokk esetében még sanszos is lehetett volna), vagy az utolsóval megy melegebb éghajlatra. Végülis az első állomás a Keleti Blokk nevű létesítmény volt, ami, mint azt megbízható forrásainkból megtudtuk, a kultúra fészke, kvázi művésztelep, oktatási, és próbatermi lehetőségekkel is felvértezve. A melegnek köszönhető zavarunkban, az este további menetét nem ismerve, a 300 forintos beléőpő kifizetése után szembesültünk a Mézga Aladár kalandjaiból ismeretes zenei káosszal, ami egy sör és kis pihenés után átalakult a legbarátságosabb és legszórakoztatóbb környezetté amit csak az ember magának akarhat ilyenkor. 

Sajnos az Anna and the Barbies koncertre nem sikerült bejutni, így azt csak a folyosóról hallgathattuk, viszont a Mary PopKids, régóta kíváncsiságunkat piszkáló zenekarát már első sorból ülhettük végig, és zseniálisnak találtuk. Egyszerűen a kellemes elektrotól, akár a New Orleans ihlette dallamokig mindent magába tud foglalni, ízléses összeállításban. Énekelhető, táncolható, mindenképp jókedvrederítő, csak ajánlani tudjuk!!

Ezek után már csak azt láttuk mennyire nem jött össze ez a magyar dal napja, mind a Budapest Jazz Klubban tartott Harcsa Veronika koncert, mind a Kobuci Kertbe tartott Budapest Bár koncert, a maga 1000-1000 forintos belépőjével, sehogy sem illet bele az általunk elképzelt inkább hónapvégi mint hónap eleji diákpénztárca, vagy a kultúrát kellemesen csipegetni kívánó közönség keretébe, így ezen programokról legnagyobb sajnálatunkra mi is lemaradtunk. 

(Összességében így) a végeredmény egy olyan magyar dal nap lett, ahol véleményünk szerint, azon kívül, hogy a Keleti Blokk létesítményében megpillanthattuk, hogy van még remény, megtudtuk, hogy a jazzt és ehhez hasonló finomságokat, nem nekünk szánják még a nagyok, úgyhogy hoppon maradtak a jazzre és sanzonokra szomjazó, fiatal értelmiségiek.

Szólj hozzá!

Címkék: zene esemény dal magyar napja rebeder

A bejegyzés trackback címe:

https://illemhely.blog.hu/api/trackback/id/tr463220358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása