HTML

illemhely

Élhető kultúra fiataloknak, életszagú mankó kétségbeesetteknek.

Friss topikok

Hétvégi ősz-szefoglaló

2011.10.24. 11:11 illemhely

A most elmúlt hétvége, ritka gazdag volt eseményekben, erről egy rövid visszatekintéssel emlékeznénk meg.

Péntek (10.21.)

A Gozsdu udvar alléi között elrejtett Manó Klub szolgáltatta a pénteki "zajt" a fülbe, egy rögtönzött Magyar Dal Napjához hasonlító eseménnyel. Ahol több zenekar/ zenész is fellépett, három kiszemelt számával. A tömeg nagy volt, a belépő semmi, hálás lehetett az aki a réteges öltözködés híveként most is rafináltan készült a nemszokványos környezetben történő, ám kellemes hangulatú szaunázásra.

Szombat (10.22.)

Egy zseniális ötlet ütötte fel a fejét szombaton, de sajnos ez a program csak erős immunrendszerűeknek volt ajánlott. A Zeropozitive nevezetű együttes tartott Hűvösvölgyben, az erdőben, egy tábortüzes, pokrócbaburkolózós koncertet, az ott egybegyűlteknek, aki egy fix időpontra belőtt találkozás után, mint kis közösség élvezhették a magánshowt.
 

Varárnap (10.23.)

Mindamellett, hogy Októberhuszonharmadikázni is lehetett, az Egymillióna a magyar sajtószabadságért szervezett egy tüntetést: Nem tetszik a rendszer?! címen. Az eseményhez dal is készült és rövid interjúk a kevésbé celeb de annál ismertebb réteget alkotó polgárokkal. (Itt szeretném megjegyezni, hogy a bőség zavara miatt csak egyet ajánlanék, mivel a hétvégéhez a legtöbb szálon kapcsolódik, Harcsa Veronika, aki pénteken a Bin Jipet képviselte a Manó Klubban, de rövidségük és kíváncsiságunk vezesse a kurzort a többi megtekintése felé.)

 Érdekes módon az egész teljesen békés volt, persze felsejlettek az alakok akik megalapozzák a keményebb hangulatot az Október23dikai és Márciu15ödikei rendezvényeken, de most kivételesen nem ment. Értelmes felszólalók és értelmes felszólások hangzottak el egy értelmes tömeg előtt, eső ide vagy oda. Lehet hogy még a végén egész konszolidált módon beindul a demokrácia biznisz itt piciny kis közép-kelet-európai hazácskánkba?

Tehát méltán megérdemeljük az elkövetkező szürke hétköznapokat, hogy kipihenhessük a magunkat, egészen csütörtökig..

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra program összefoglaló rebeder

A bejegyzés trackback címe:

https://illemhely.blog.hu/api/trackback/id/tr403325832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása